Vurderer du å strekke/utvide en piercing? Da bør du lese videre! For å få et bra resultat, er det en del ting man må tenke over og ta hensyn til. Og bare for å gjøre det helt klart: det er en myte at piercinger som er strukket til 8-10 mm strekker seg helt tilbake til normalen. Det er derfor viktig at du tenker deg godt om før du starter med strekking av en piercing.

Det aller første du skal gjøre, er å smøre deg selv med meget god tålmodighet. Tålmodighet til for å unngå rift/sprekker i huden. Vi anbefaler at du strekker én og én størrelse om gangen, og aldri oftere enn én gang i måneden. Noen bør til og med vente 6 uker før neste strekking. Er du for rask med strekkingen og huden sprekker, vil det dannes arrvev. Arrvev er mindre elastisk, og sjansen for at det sprekker igjen på samme plass er stor, dessuten gjør det mer vondt å strekke hud med arrvev. Arrvev vil dessuten forhindre at hullet krymper skikkelig sammen igjen, om du vil fjerne smykket en gang i fremtiden.

Kort og godt:

  • Vær veldig tålmodig
  • Stekk kun én størrelse om gangen
  • Øk maks én gang i måneden
  • Vær renslig
  • Det skal ikke gjøre vondt

Når vi skriver strekk kun én gang i måneden, gjelder det for øreflipper. Strekker du i leppe, brystvorte eller navlen, anbefales det at man venter minst 3 måneder mellom hver strekking.

Når man strekker er det svært viktig at man behandler piercingen med varsomhet. Du skal faktisk behandle den som en ny piercing! Hold den ren, ikke rør med skitne fingre (bruk gjerne engangshansker).

Hvilke smykker bør man bruke?
Vi anbefaler at du strekker med tapers (rette sådan). Disse virker mindre belastende for huden. Tvinger du inn tunneler/plugger, er sjansen stor for at huden sprekker og det dannes arrvev som vi nevnte over. Når det kommer til material er det sterile titan- eller stålsmykker som egner seg best. Akryl kan også brukes, men disse har lettere for at bakterier fester seg. Skal du bruke akrylsmykker, må du være ekstra nøye med hygienen. Tresmykker er ikke å anbefale, siden disse ikke kan steriliseres. Du kan ta i bruk treplugger/tapers/spiraler når piercingen er grodd.

Savner du noen størrelser, ta kontakt med oss her, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan! 🙂

Vi ønsker deg lykke til!

1