piercinger

Har du lyst på en piercing, men har ikke bestemt deg helt hva du vil gå for? Først det viktigste: Gå til en piercer som er seriøs! Dette er kjempeviktig.

Spør om å få se tidligere arbeid gjort av pierceren, eventuelt kan du spørre venner og bekjente eller søke litt på nett. Går du til en piercer som er urenslig og slurvete, går det til syvende og sist kun utover deg selv og din kropp. Ingen vil vel ende opp med betennelse og senere stygge arr? Vårt råd er derfor: Gå til en seriøs piercer som har sakene på stell.

Her kan du se bilder av og lese om de ulike piercingtypene, samt få tips om hvilke piercingsmykker som kan brukes. Klikk på fanene under for å lese mer.

Cheek 

Cheekpiercingen plasseres i smilehull eller der hvor det ville vært naturlig å ha et smilehull, enten på én eller begge sider. Her anbefales en labret. På grunn av platen i enden av dette piercingsmykket, vil ikke det slite så mye på tennene.

 Grotid: 4-12 uker 

 

Labret Side

Labret plassert på enten høyre eller venstre side av underleppen. Her anbefales det at man bruker en labret, sirkulær barbell eller BCR.

Grotid: 4-12 uker

Labret Vertical

Labret som går vertikalt fra ytterhuden i underleppen og ut gjennom underleppen. Her anbefales det at man bruker en bøyd barbell.

Grotid: 4-12 uker

Lingula Fraenum

Piercing gjennom strengen som er under tungen. Hos noen er denne for kort til å pierce. Her kan man bruke både BCR, bøyd barbell eller en rett barbell.

Grotid: 4-12 uker

Lower Fraenum

Piercing i Lower Fraenum er hull gjennom strengen som holder underleppa fast i nedre tannkjøtt. Her kan en bruke en kort barbell, enten rett eller bøyd eller en liten BCR.

Grotid: 4-12 uker

Madonna/Angel Kiss/Monroe

Madonnaen (også kalt Angel Kiss og Monroe) er piercing på siden av overleppen. Her er det mest vanlig å bruke en labret.

Grotid: 4-12 uker

 

Medusa

Medusaen er plassert midt på overleppen. Når man tar denne piercingen bør man unngå å treffe øvre fraenum. Her anbefaler vi at du bruker en labret.

Grotid: 4-12 uker

Superior Fraenum

Denne er motsatt av Lower Fraenum, nemlig piercing i strengen som holder overleppen fast i øvre tannkjøtt. Her brukes BCR, sirkulær barbell eller bøyd barbell.

Grotid: 4-12 uker

 

Tounge

Piercing vertikalt gjennom tungen. Her bør pierceren være nøye med å ikke treffe en av de tre blodårene som går gjennom fra tungespissen og bakover. Hos mennesker med kort lingula fraenum (strengen som er under tungen) anbefales det ikke at man piercer tungen. Vanligvis brukes en rett barbell.

Grotid: 3-12 uker

Ankle

Overflatepiercing i ankelen tas som regel litt på skrått bak knokkelen som er på utsiden. Her kan man bruke ulike barbeller eller BCR.

Grotid: Inntil 8 uker

 

Brooch

En overflatepiercing plassert hvor det er vanlig å ha en brosje, derav navnet Brooch. Her kan man bruke piercingsmykke med en svak bøy, som en bananabell eller en bøyd barbell. Fleksible piercingsmykker kan også brukes.

Grotid: Inntil 8 uker

 

Earl/Bridge

Piercing gjennom vevet som er øverst på neseryggen. For å unngå at kroppen støter ut smykket, kan man bruke korte og smale smykker, enten det er rette barbeller, bøyde barbeller eller BCR.

Grotid: 4-8 uker

 

Eyebrow

Piercing gjennom ytre del av øyebrynet. Her kan man bruke både barbell, bøyd barbell og BCR.

Grotid: 4-8 uker

Nape

Overflatepiercing i nakkeområdet hvor det er tilstrekkelig med vev. Her anbefales barbeller eller bøyde barbeller.

Grotid: Inntil 8 uker

 

Neck

Overflatepiercing i halsområdet, hvor det er tilstrekkelig med vev. Her anbefales barbeller eller bøyde barbeller.

Grotid: Inntil: 8 uker

 

Third-Eye

Third-Eye er piercing like over nesebroen, sentralt i ansiktet. Her kan man bruke et dermalt anker om du har kun ett hull eller en BCR om det er tatt hull for det.

Grotid: Inntil 8 uker

Hand web

Piercing gjennom den tynne huden i mellom to fingre, eksempelvis slik du ser på bildet. Ikke mange proffe piercerer utfører denne type piercing, da de ofte blir mislykket fordi kroppen har en tendens til å støte ut smykket. Mest vanlig å bruke barbell eller BCR.

Grotid: Inntil 8 uker

Anti-Tragus

En Anti-Tragus er en piercing gjennom brusken som er lokalisert på ytre side av øret, rett ovenfor øreflippen. Har du denne piercingen kan du velge å bruke BCR, CBR, barbell eller bøyd barbell.

Grotid: 8-16 uker

Auricle/Rim

Auricle, også kalt Rim er piercing gjennom brusken ytterst på siden av øret. Her kan en velge å bruke BCR eller mindre labret eller tragus barbell.

Grotid: 2-3 uker

 

Conch

Conch er det store området av bruk på baksiden av øret. Her kan en bruke BCR. Erfaringene er at mindre labrets og barbeller gjør at piercinger gror raskere.

Grotid: 8-16 uker

 

Daith

Datih er en fold av brusk som er lokalisert rett over øreinngangen. Her må det være tilstrekkelig brusk for at piercingen skal holde et smykke. Du kan bruke BCR, men mindre bøyde barbeller anbefales.

Grotid: 8-16 uker

Industrial

Industrial piercing forbinder to bruskpiercinger med en lang, rett barbell. Piercingene kan tas separat, men bør stå rett i forhold til hverandre om man skal bruke en lang barbell som vist på bildet.

Grotid: 8-16 uker

Industrial via rook

Lik Industrial, men denne går via brusken midt i øret. Her anbefales det at man bruker barbell.

Grotid: 8-16 uker

 

 

Forward Pinna

Piercing gjennom brusken øverst i øret, nært hodet. Denne delen har ofte et tynt lag med brusk, så her kan man med fordel bruke mindre piercingsmykker. BCR, bøyd barbell, labret og tragusbarbell anbefales.

Grotid: 8-16 uker

Lobe

Den mest kjøttfulle delen av øret. På grunn av rikelig med blodtilførsel, gror piercing gjennom øreflippen ganske raskt. Her kan en bruke mange forskjellige smykker, vi anbefaler vi BCR, hestesko eller øredobber. Ønsker du å strekke hullet anbefaler vi at du tar en titt på utvalget av plugger & tunneler og spiraler & taperere.

Grotid: 6-10 uker

Orbital

Denne piercingen går inn og ut av samme brusk i øret. En Oribtal består av to separate hull. Her anbefales det at man bruker BCR.

Grotid: 8-16 uker.

 

Pinna/helix/cartilage

 

Piercing gjennom brusken, øverst i øret og er en meget populær piercing. Her kan en bruke tragus/helix, BCR,  eller barbell.

Grotid: 8-16 uker

Rook

En Rook går gjennom den øverste folden av brusk i øret. For at piercingsmykket skal holdes der, må det være tilstrekkelig med brusk her. Bruk et tynt piercingsmykke for å unngå at det støtes ut. Vi anbefaler BCR, bøyd barbell eller rett barbell.

Grotid: 8-16 uker

Scaffold

En Scaffold er to piercinger som er forbundet med en lang, rett barbell lokalisert i øvre del av øret. Man kan ta disse to piercingene separat, men det må måles nøye i forkant slik at man kan bruke en barbell på denne måten.

Grotid: 8-16 uker

Snug

Snug er piercet gjennom brusken, lokalisert litt lengere opp i øret enn en Anti-Tragus. Her kan mindre BCR og labret brukes.

Grotid: 8-16 uker

 

Tragus

Tragus (motsatt side av Anti-Tragus) er en hard brusk som stikker ut ved øreinngangen. Her kan man bruke både BCR, barbeller og labrets.

Grotid: 8-16 uker

 

Transverse Lobe

Piercing som går på tvers gjennom øreflippen. På grunn av god blodtilførsel, gror denne piercingen raskt. Anbefaler at man bruker barbell eller bøyd barbell.

Grotid: 6-10 uker

 

Vertical Tragus

Piercing på vertikalt gjennom den harde brusken som er rett ved øreinngangen. Her anbefales det at man bruker en bøyd barbell.

Grotid: 8-16 uker

 

Weaving

En Weaving er flere piercinger i ytre del av øret, forbundet av et og samme smykke som er formet som en spiral. Piercingene kan bli tatt sammen eller en og en og så la de gro hver for seg før man setter inn en spiral.

Grotid: 8-16 uker

 

Nostril/Nasal

Piercing gjennom brusken i nesen, enten på høyre eller venstre side. Her anbefales det at man bruker nesesmykker eller ringer.

Grotid: 12-16 uker

 

Septum

Piercing gjennom neseveggen som skiller neseborene, vanligvis ganske nært utgangen. Her kan man bruke barbell, sirkulær barbell eller BCR.

Grotid: 12-16 uker

Navel

Piercing i overflaten av huden rundt navelen. Her brukes i hovedsak bananabeller, men også BCR og bøyde barbeller.

Grotid: 6-16 uker.

Nipple

Piercing gjennom brystvorten. Her kan nipplesmykker, barbeller eller ringer brukes.

Grotid: 6-16 uker.

 

 

Nipple

Piercing gjennom brystvorten. Her kan nipplesmykker, barbeller eller ringer brukes.

Grotid: 6-16 uker.

 

 

Adapravya

Piercing som går diagonalt gjennom glansen. Her brukes som regel en rett barbell.

Grotid: 2-12 uker.

Clitoris

Klitorispiercingen er plassert i klitoris. Her kan man bruke BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Dydoe

Dydoepiercingen er selve “flippen” på oversiden av penishodet. Her kan en bøyd barbell eller en BCR brukes.

Grotid: 2-12 uker.

Fraenulum

Fraenulumpiercingen er lokalisert på undersiden, helt opp under penishodet. Her kan en BCR eller en hestesko brukes.

Grotid: 2-12 uker.

Hood

Hoodpiercingen går gjennom “hetten” som dekker klitoris. Her kan man bruke en liten bøyd barbell.

Grotid: 2-12 uker.

Inner Labia

Inner Labiapiercingen går gjennom én eller begge de indre kjønnsleppene. Her kan man bruke små BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Kuno

Piercing gjennom forhuden, helt ytterst ved åpningen. Her kan man bruke en liten BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Outer Labia

Piercing i en eller begge de ytre kjønnsleppene. Her kan man bruke små BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Palang

Piercing horisontalt gjennom glansen på penishodet. Her brukes rett barbell.

Grotid: 2-12 uker.

Prince Albert

Piercing gjennom urinrøret og ut gjennom basen av glansen. Her kan man bruke BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Pubic

Piercing over penisen, helt opp ved kjønnshårene. Her kan man enten bruke en overflate barbell, bøyd barbell eller en BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Reverse Prince Albert

Lik Prince Albertpiercingen, men i stedet for at den går ut gjennom basen av glansen, går den går gjennom toppen av glansen. Her brukes ofte BCR.

Grotid: 2-12 uker.

Triangle

En piercing gjennom vevet som er midt i mellom klitoris og urinrøret. Her kan man bruke en liten BCR.

Grotid: 2-12 uker.

1