Har du noen gang opplevd eller hørt om at kroppen kan støte bort et piercingsmykke? Det er utrolig kjipt, det er ubehagelig og det kan gi stygge arr. 

Det kan være ulike grunner til at kroppen støter bort smykket. Noen ganger er det fordi såret er betent eller fordi du rett og slett har et veldig godt immunforsvar. Piercingsmykket er jo i utgangspunktet et fremmedlegeme for kroppen og det er naturlig at den vil jobbe mot det.

Først av alt: gå til en profesjonell piercer. Vi kan ikke få understreket dette nok. En profesjonell vet om risikoen for frastøtning og bruker rikig, sterilisert utstyr.

Sørg for at du får et titansmykke satt inn første gang. Stangen skal også være litt lengere/større enn normalt, slik at det er rom for hevelse.

Rør ikke piercingen med skitne fingre! Bruk engangshansker når du renser det.

Rens det jevnlig.

Vær tålmodig! Grotiden varierer fra person til person og avhenger naturligvis av hvor piercingen er tatt. Selv om en piercing kan se ferdig ut, kan den fortsatt være sår innvendig, ha det i bakhodet før du bytter piercingsmykke.

Først når piercingen er tilstrekkelig grodd kan du bytte til et nytt smykke. Før du bestemmer deg, kan du lese om de ulike materialene her. Har du opplevd frastøtning tidligere, anbefaler vi at du holder deg til titansmykker. Dette er et materiale som er likt vannoverflaten og kroppen har lettere for å akseptere det.

Les våre etterbehandlingstips her.

1